Daruim emotii
Un proiect de suflet derulat impreuna cu "bunicii" nostri de la Centrul rezidential Sfanta Teodora
Proiectul are durata de 9 luni, incepe in data de 29.09.2020 si se finalizeaza in data de 27.06.2021.
Face parte din linia de finantare KA1 - Learning Mobility of Individuals, KA105 - Mobilitatea tinerilor.
Parteneri: Lituania, Romania si Turcia
Scopul proiectului:
In urma derularii proiectului ne dorim imbunatatirea competentelor de viata, la tinerii cu deficiente mintale provenind din medii dezavantajate, din cadrul scolii noastre.
Obiectivele :
1 Dezvoltarea abilitatilor de autonomie de tip socio-emotional-civic, pentru un numar de 30 tineri pe o perioada de 7 zile, intr-un context multicultural, multilingvistic si recreativ;
2. Timp de 7 zile, promovarea in randul a 30 de tineri cu nevoi speciale si posibilitati reduse a interculturalitatii si diversitatii umane;
3. Dezvoltarea deprinderilor civice de comportare adecvata in societate pentru un numar de 30 tinerii cu nevoi speciale si posibilitati reduse, timp de 7 zile.
H.E.A.R.T.
HEART este un proiect concentrate pe cooperarea si schimbul de bune practice dintre scoli.
Unitatile scolare partenere in cadrul acestui proiect sunt:
Proiectul acopera o diversitate de subiecte care au legatura cu un trai de viata natural, o viata sanatoasa pentru a devein consumatori constienti, respectiv producatori.
Scopul proiectului este de a dezvolta o profunda intelegere a modului in care generatiile anterioare pot adopta un mod de viata natural in folosul noilor generatii. Procedand asa, obiectivul nostru este de a educa adolescentii cu privire la evitarea chimicalelor din alimente, o nutritie sanatoasa, produsa de ei insisi, devenind astfel consumatori constienti si responsabili si implicit increzatori in depasirea provocarilor vietii.
Telul nostru este, de asemenea, sa incurajam adolescentii sa-si schimbe obiceiurile nesanatoase de alimentatie si sa promovam alimentatia sanatoasa.
Toate scolile impart o viziune comuna de educatie a tineretului pentru a devein constienti asupra acestei probleme de importanta mondiala, de a castiga sensul responsabilitatii sociale, de inventa si produce lucruri noi, de a-si schimba comportamentul si de a impartasi informatiile pe care le primesc la scoalai parintilor, cat si comunitatii.
Obiectivele proiectului:
We did it!
Proiectul contine un parteneriat multilateral (Lituania, Turcia, Romania, Grecia, Portugalia), se va desfasura pe 24 de luni si va avea un impact pozitiv nu numai asupra elevilor si profesorilor,dar si asupra intregii comunitati scolare.
Proiectul propune metode noi de predare vor face procesul de invatare si predare mult mai interesant si mai atractiv.
Factorii care influenteaza crearea proiectului:
In proiectul „Connection of different subjects: we did it!!”, scopul nostru este sa cream conditii pentru o educatie inovativa si de calitate.
Scopul proiectului consta in actualizarea metodologiei de predare cu ajutorul integrarii subiectelor. Aceasta va ajuta la imbunatatirea competentelor elevilor cititul, scrisul, vorbirea si ascultarea, dezvoltarea gandirii critice si in acelasi timp urmarirea problemelor tinerilor frecventa slaba, lipsa tolerantei, bulling-ul.
Grupurile tinta ale proiectului sunt elevi intre 7-15 ani care participa in scoli la activitati non-traditionale, iar profesorii organizeaza lectii non-traditionale integrate.
Profesorii participanti in mobilitate, schimba informatii cu colegii, participa la seminarii, conferinte, forumuri, nu numai ca ascultatori dar si ca experti in domeniu.
Vor fi create urmatoarele produse : Pagina Twinspace, pagina de facebook ,logo-ul proiectului, programe de dezvoltare a invatarii.
Activitatile organizate de-a lungul proiectului vor promova creativitatea, cooperarea si comunicarea prin diferite aspecte - cum ar fi sondaje de opinie, preventia bulling-ului, dezvoltarea socializarii in scoala.
Produsele finale ale proiectului: o metodologie e-book cu exemple de lectii integrate. Aceste produse vor fi publicate si vor fi disponibile gratuit in diverse spatii publice; pagina Erasmus+; platforma eTwinning; website-ul scolii, etc... Pentru a incuraja toti profesorii sa-si organizeze lectiile diferit, sa implice elevii in comunicarea libera la lectii.
Dorim sa acordăm profesorilor oportunitatea de a folosi metodologii si materiale didactice noi.
Diseminarea proiectului, durabilitatea, folosirea cunostintelor si competentelor dobandite, promovarea tolerantei in societate sunt asteptarile prioritare ale proiectului.
Aflat in cel de-al cincilea an de desfasurare, acest proiect are în vedere egalizarea şanselor tuturor elevilor, permiţând accesul tuturor la informaţie. Proiectul plasează elevul în centrul procesului educativ, eficienţa învăţării fiind mult mai ridicată prin intermediul metodelor moderne de predare-învăţare.
Proiectul dezvoltă la elevi capacităţi de muncă în echipă, de abordare interdisciplinară a problemelor şi deprinderi de căutare şi valorificarea resurselor.
Societatea contemporana tinde spre insularizarea persoanei datorita posibilitatilor alternative de informare si comunicare, punand in pericol valorile esentiale ale umanitatii: coeziune, comuniune, contagiune emotionala, solidaritate pozitiva.
E momentul sa facem lumii cunoscuta munca noastra cu acesti copii si rezultatele pe care le avem in educatie, dar si oportunitatile comunitatii de a integra copiii in activitati ce reflecta aptitudinile lor.
In fiecare luna vom organiza o celula expozitionala in cadrul Centrului UNESCO unde vom expune lucrari tematice realizate de elevii nostri.
Dascălul are menirea să rescrie istoria atrăgând atenția asupra funcției complementare a valorilor.
In funcție de modul in care părinții iși vor armoniza strategiile cu posibilitățile fiilor lor și cu educatorii acestora , vor croi in mod direct odraslelor un făgaș către devenire sau o cărare tainică spre parvenire
Adresa: Strada Cap. Grigore Marin 42 - 44
Telefon: 031.425.71.41
Fax: 031.425.71.41
Email: sc_speciala4@yahoo.com